Matija Mikac - za jednostavan grad!

Za one koji ne izlaze na izbore

Mikac 2021 Varaždin fotografija za životopis

Onima koji ne izlaze na izbore 20.03.2021.

Iako ovo pišem za sve koji zalutaju na ovaj čudni kampanjski odnosno promidžbeni web, posebno se obraćam onim građanima Varaždina koji su, baš poput mene, stekli običaj da ne izlaze na izbore.

Niti ću kritizirati niti hvaliti neizlazak na izbore, samo ću reći da niti ja ne izlazim, već puštam ostalima da me iznenade, da konačno jednom potvrde da su se probudili. Dosad bezuspješno, makar kad bolje razmislim, nije da se išta nudilo ili nudi (bar ako se mene pita)...

No, nekako mi se čini da je prilika, možda i krajnji čas da i taj trend promijenimo ili bar pokušamo promijeniti - iz ovog stabilnog stagniranja ili čak nazadovanja neće nas (niti mogu) izvući prekaljeni stranački pijuni, baš kao ni silni društvenjaci, pravnici i filozofi. Ako ste poput mene, ljudi koji bježe od „politike“, ako ne izlazite na izbore, onda nam je valjda svima očito da dosad većina koja uredno izlazi na izbore nije uspjela dovesti na vlast nikog spremnog na stvarne promjene (ako smatramo valjanom pretpostavku da su promjene moguće).

Iz moje perspektive, izgleda da gotovo da nije vrijedno trošiti vrijeme na kampanjska nadmudrivanja, na razmatranje bijesnih obećanja i poluistina - nama treba jasan inženjerski pristup, stručne i brze promjene, netko tko će malčice prodrmati ovaj grad i pokušati ga pokrenuti i odvesti u novom smjeru. Zbog toga se i maksimalno klonim bilo kakvih sukoba, ali bilježim sva obećanja i rješenja koja svi redom nude kao najbolja.

Bez imalo skromnosti, smatram da je moj put, put koji će od Varaždina napraviti Jednostavan grad, najbliže onom što nam treba. Zato vas pozivam, promislite i nemojte i ovaj put odmahnuti rukom da nemate izbora ili da je svejedno!

Za Jednostavan grad - pozivam vas na suradnju i pozivam vas da mi poklonite svoj glas!

· Tekst u PDF formatu · Životopis u PDF formatu ·

Mikac - za jednostavan grad logo
Za jednostavan grad logotip